Aanbieding!

Set van 2 Camelia Japonica

27.95

Verzendkosten €3.95 | Merkloos | new

Artikelnummer: 8720168577115 Categorie:

Beschrijving

Een Camellia is een musthave voor elke tuin, vooral in het voorjaar. De Camellia Japonica is beter bekend als de Japanse roos.
De plant komt oorspronkelijk uit China, Japan en Vietnam, waar hij hoog in de bergen groeit. De plant is zeer winterhard en behoudt ook in de winter zijn blad, waardoor het een ideale plant is voor het Europese klimaat. Haar beste eigenschap zijn echter haar bloemen.
De Camellia Japonica is een vroege bloeier, want zijn prachtige rode bloemen groeien van februari tot mei.VerzorgingEen Camellia geeft de voorkeur aan een licht zure grond, bij voorkeur rijk aan humus. Tijdens de zomer is het belangrijk om de grond rond de plant goed vochtig te houden. De plant staat het liefst in de halfschaduw. Uiteindelijk zal de plant uitgroeien tot een grote struik, maar er kunnen ook meerdere planten bij elkaar worden gezet om één grote struik te maken. Verder groeit de Camellia niet snel, meestal zo’n 15-20 cm per jaar. Daarom is het, zeker in het begin, niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Wel is het belangrijk om uitgebloeide takken en uitgebloeide bloemen te verwijderen.
Zoek jij nog meer deals van bomen en planten?Bekijk hier alle deals