Between Worlds

6.99

DVD

Artikelnummer: 4006448410117 Categorie:

Beschrijving

De Tarahumara mensen in Mexico, de Yapese in Micronesië, de Suriin Ethiopië, de Inuit in Groenland, de Yanomamiin Braziliëen de Wodaabein Niger: verschillende volkeren, verschillende culturen, verschillende talen en verschillende omgevingen. Toch hebben al deze volkeren één ding gemeen, hun kennis en waarden zijn aan het verdwijnen.

Hier zijn vele redenen voor. De politiek, toerisme, klimaatveranderingen de economische belangen van onze mondiale samenleving vormen een bedreiging voor deze mensen en hun maniervan leven. Bevolkingsgroepen worden bedreigd door goudwinning, stammen worden verdreven door de bouw van luxe resorts en de Suri dreigende Omo-vallei te moeten verlaten door de verkoop van grond door de Ethiopische overheid.

Deze tweedelige documentaire portretteert zes verschillende, maar bedreigde inheemse bevolkingsgroepen over de hele wereld door af te reizen naar de meest afgelegen uithoeken van onze planeet. Daar kijken we naar de wereld vanuit het perspectief van deze mensen, met hun gedachten en vaardigheden. De serie richt zich op de problemen van de afzonderlijke bevolkingsgroepen en de uniekheid en diversiteit van het menselijk leven.